Pages

Download Drama kat Dramacrazy.net pt2

Annyeong!

Lama dah aku tak jenguk blog aku ni. Al maklumlah aku amik SPM tahun ni. Budak asrama pula tu. Kawan aku balik2 cakap blog aku tu dah usang terbiar. Akhirnya, hati aku terbuka untuk jenguk sekit blog ni. Rupanya ada orang tinggalkan komen and mesej kat sini . Aku tak bagi penerangan yang terperinci kat entri tu. So, I hope you guys will understand what I'm gonna tell you about. 

1. "Nadia,camna nak dapatkan URL IDM yang awak download?"

Saya download IDM kat web ini. Kalau korang taknak download kat website ni pun no hal. Pergi download kat official website dorang pun boleh.  Lepas dah 30 hari,IDM yang takda 'lesen' akan expired.Ingat biskut ja ka ada expired date? Tips saya, lepas dah expired, uninstall IDM tadi and download balik.hehe. Itulah yang saya lakukan waktu tak reti nak crack IDM. Maka,untuk jadikan dia full version,korang kenalah ikut beberapa steps. Korang ikut steps kat blog ini. This blog will teach you on how to make your IDM be the full version one without crack.

Tapi....

Kalau cara yang blog tu bagi tak menjadi,please let me know okay.I'll give you another method!

2. "Tak keluar pun perkataan download tu,Nadia"

Saya pun pernah mengalami masalah ni. Apa yang saya buat ialah saya tak guna Google Chrome. Saya akan guna Internet Explorer kalau nak donlod drama kat dramacrazy.So,bagi pengguna Google Chrome silalah menggunakan IE kalau nak download drama.


3. "Eh,I guna internet Explorer takda pun kuar 'download'2 ni!"

Itu beerti setting IDM anda yang bermasalah. Okay,ikut saya :

1- Buka IDM anda. 

2- Klik Downloads -> General / atau terus tekan Options

3- Tick Internet Explorer and Google Chrome sekali okay.

4- Tekan Ok! Siap!


4. "Napa tak kuar juga??"

Degil IDM ni! Kalau masih tak keluar juga kotak download tu, ikut step di bawah:

1- Klik Downloads -> General / atau terus tekan Options

2- Klik kat keys (customize keys to prevent or force downloading with IDM)

3- Tick kat use the following key(s) to force downloading with IDM for any links.

4- Tickla mana satu yang korang nak.

5- Tekan OK. 


Sekian sahajalah. Oh ya,kenapa saya sarankan guna Internet Explorer? Sebab kalau IDM dah siap download k-drama dari dramacrazy.net (web k drama yang lain aku tak tahu pula) , IDM sendiri yang akan rename video tu.


 Moreover, video-video yang dah siap didownload akan tersusun ikut episod dengan sendirinya sebab dah direname oleh IDM ^^ 

Kalau guna Google Chrome, kita kena rename sendiri tau. IDM akan bagi nama i493qi849592i592i459824985249 macam ni. Contohlah heheh. 

So,better guna Internet Explorer. Tak menyusahkan walaupun sedikit slow. Tapi nak load page saja yang slow. Nak download, TIDAK dengan IDM. hoho ( boleh kot jadi promoter LG pas ni)


Kalau masih ada problem,please let me know. Ask me kat Twitter or kat komen box tapi selalunya saya on Twitter sebab 'malas nak jenguk blog' punya penyakit selalu datang okies. 

That's all. Assalamualaikum.


                                                       Oh Soo and Oh Young :)
   


p/s dah tengok ke drama That Winter The Wind Blows? best gilaaaa tak yah 
     cakap.The story is so pathetic babe. Kalau belum tengok,sila download.Takkan 
     menyesal! Sedih siot uwuwuwu
Kamsahamnida baca entri ini!^o^

0 000 tikus menggigit: