Pages

Segmen Macammana Aku Boleh Minat Kpop


Annyeong!

Hari tu,aku tengah blogvisiting kat satu blog Kpopper ni.Aku nampak ja segmen ni,aku terus join kat sini tapi line time tu macam kerbau so aku save kat draft dulu.

Hari ni,baru aku boleh tulis balik entri ni. Line laju dah,akhirnya aku boleh juga donlod drama dengan aman.wahaha

Hmm, aku minat Kpop baru ja.Tahun lalu(aku sekarang form 4). Tapi aku kenal benda ni time aku form 1.Time tu Kpop tak femes sangat kat skul aku.

Time 2010 , kebanyakan pelajar perempuan nyanyi Sorry Sorry lagu Suju. Dalam hati aku time tu,"OMG please stop singing that song. Buat telinga aku hancur tau." Dalam kepala aku cuma Justin Bieber, not the Korean artist.
 
Kawan aku satu dorm pun asyik-asyik dengan gambar Suju dan artis-artis Kpop lain yang aku tidak kenal ketika itu sampai aku naik meluattttt tau tak! Dahlah rupa  jambu siot.



Yang aku kenal time tu pun hanyalah Yoon Eun Hye.Pelakon Princess Hours tu.Aku minat dia pun sebab dia comel gila tym aku selak-selak majalah Epop kawan aku.huhuhuhuhu

Pernah aku cuba tengok satu video Kpop ni sebab nak tau sangat kenapa kawan aku boleh tergila gilakan Kpop. Aku buka Youtube and search "Kpop video" (keyword pun pelik haha tak kenal langsung la katakan)

Akhirnya aku nampak satu tajuk lagu yang menarik perhatian aku. Haru Haru lagu Big Bang. Aku pun macam "waaaaa! sedihnya uwuwuwu" *menangis*

Balik ja pi asrama aku terus borak dengan kawan aku pasal tu. Aku tau Bigbang ja.Aku tak tau nama member dia langsung.kawan pun cerita lebih-lebih.Cerita dia meleret pergi grup Kpop lain.Berair mata aku mengantuk dengar cerita dia. 

Tahun lalu,aku satu dorm dengan beberapa orang senior yang memang kpop kipas susah mati!

Start nilah aku minat Kpop. Dorang suka sangat nyanyi lagu Shock-B2ST siap part rap lagi sampai aku rasa nak cari kat Youtube.Bermulalah episod fangirling aku. haha
  
Lepas tu,aku cerita kat kawan aku yang gila korea juga pasal aku minat B2ST.Then,dia sebut nama syarikat,Yoseob and beberapa nama yang memang aku nda kenal! Dalam hati aku time tu,"Alaaa,dia sebut nama la pula.Sapa pula Yoseob ni?" Aku taknak la tanya dia siapa Yoseob tu.Aku tengok profile dorang pula kat google sampailah aku kenal mana satu Yoseob,mana satu Dongwoon itu itu dan ini.

Aku minat sangat kat B2ST.Dari interview,lagu-lagu terdahulu sampailah variety show aku tengok. They make me go insane! 


Timbul keinginan aku untuk mengenali grup yang lain.Aku pun start tengok MV grup grup yang kawan aku selalu rekomen. hahaha. Walaupun time tu memang tak kenal,they are so adorable. 

Sampai sekarang,aku dah kenal dengan dengan hampir semua grup and artis korea. Hardcore fan sudah ni! Aku dah boleh baca hangul sekarang cuma tak paham apa maksud dia.huahuahua Tak cukup dengan itu,aku download and rembat drama korea kat internet and chingu. So far,aku masih angau dengan drama Queen In Hyun's Man walaupun drama tu dah lama aku tengok. kohkohkoh Ji Hyun Woo and Yoo In Na comel gila . nak nangees aku memikirkannya.

Apa pun,seminat minat aku kat GD, aku lebih minat Running Man. perghhhh
RM memang syiokk gila lah! terutamanya Lee Kwang Soo.Lakonan dia kat Innocent Man,City Hunter and satu drama lagi yang aku tak ingat buat dia nampak comel lagi kat mata aku. Aku nak jumpa RM. Dengar2 dorang nak buat filming kat Malaysia. kekeke




gambar ni time Joongki still jadi ahli RM. Time last filming dia dalam RM,air mata aku memang tak boleh stop mengalir sebab nampak dia nangis.gentle haha

ME NOW:


MY BIAS:All of 'em(kpop idols) haha


K, sampai sini saja. Nak mandi. busyukkkkk. 


Kamsahamnida baca entri ini!^o^

1 000 tikus menggigit:

Nur Sabrina said...

Terimkasih join :)