Pages

Operation Proposal.Waaa~

Apa khabar? Hope you all sihat. Hari ni, aku akan pulang pi asrama. hrggghhhh bencinya.

Sebelum aku pulang penjara balik, aku nak buat satu entri.

Pernah tengok Operation Proposal(Operation Love) tak?? hehehe.


Lama dah aku tangguh tengok cerita ni. Kawan aku balik-balik recommend suh tengok drama ni. So,aku decide. Aku akan tengok drama ni lepas aku tengok Queen In Hyun's Man (aku suka drama ni juga!)


Aku amik 2 hari untuk habiskan drama ni. Aku nak bagii rating awal-awal. Aku bagi 4/5 tuk drama ni. Overall,drama ni memang best and buat air dalam badan habis. huahhuahuahahuahua.

Hero drama ni ialah Yoo Seung Hoo and the heroin is Park Eun Bin. Park Eun Bin ni macam Yoona sikit-sikit. Muka milky.



Okay..

Ceritanya macam ni,

Kang Baek Ho(Yoo Seung Hoo)  dan Ham Yi Seul(Park Eun Bin) ni kawan baik sejak   
kecil lagi.Baek Ho cinta sangat kat Yi Seul tapi dia tak pernah luah perasaan dia kat Yi Seul.. huarggg.




Sampailah satu hari ni,Yi Seul dah nak kahwin dengan lelaki lain iaitu Couch/Kwon Jin Won(Lee Hyun Jin) yang juga dihadiri oleh 4 kawan baik Yi Seul iaitu Baek Ho,Chan Wook,Tae Nam and Chae Ri. 


Chan Wook,Tae Nam and Chae Ri.


Of cozlah sedihkan, bila tengok orang yang kita suka kahwin dah jadi milik orang lain. Mana tak sedihnya! T_T

Baek Ho pun buat stedi ja walaupun dalam hati ada luka. Time nak angkat barang Yi Seul, tiba-tiba dia jumpa satu surat. 

Malam tu,dia pergi taman permainan tempat Yi Seul dan Baek Ho selalu bermain time kecik-kecik.

Dear Baek-ho,
It’s already our middle school graduation but it looks like we’ll be in high school together too. Even though I said, “We’re in the same class again?!” when it was announced in class, I felt happy and safe. Why can’t I be tru
e to my heart whenever I see your face? Ever since the first grade, when you gave up your slippers and went barefoot for me, you became a special person in my life.
From then on, to now, to always, you are the most cherished person in my life, Kang Baek-ho. Because you’re so special to me, there came a day where I couldn’t tell you how precious you are to me.

Though I couldn’t tell you because I was scared our friendship might change, I’ll say it now: I, Ham Yi-seul, liked Kang Baek-ho. I really like Kang Baek-ho.



Lepas baca surat tu, barulah dia tahu bahawa sebenarnya Yi Seul pun sukakan dia. Dia sedih sangat and menangis macam kucing hilang anak sampaikan aku pun terikut meraung. cehehehehe.

Waktu tu,muncul seorang lelaki yang mengaku dia ni Time Conductor(Jin Woo). Dia bagi peluang kat Baek Ho supaya kembali ke masa lalu and beritahu Yi Seul perasaan sebenar.

So,sapa taknak kan? Baek Ho kembali ke masa lalu untuk betulkan semula bad moments yang dia pernah lakukan.Dia akan kembali ke masa yang sebenarnya kalau flash camera kena kat dia ( ayat mende)


Setiap kali dia rasa dia dah dapat Yi Seul,benda tu takkan menjadi kat masa yang sebenarnya. Yi Seul tetap tunang Coach. Aku tak suka tengok Coach tu walaupun dia hensem! Aku nak Yi Seul dengan Baek Ho juga.



dying.

Aku sedih sangat episod 14,15 dan 16. Separuh bantal aku basah dek air mata masin. haha. 

Yi Seul mati sebab terlibat dalam eksiden time nak pergi Pusan. Baek Ho nangis sesangat dan buat hati aku hancur. merepeks. Yoo Seung Hoo memang pandai menangis, macam real. I like. 
Banyak Yi Seul buat untuk dia sebelum meninggal dunia. Dia dah buat Baek Ho kenal ayah dia yang dah lama meninggal dunia yang juga merupakan Time Conductor tu. Aku sedih sangat!!! 

Waktu dia cakap dia nak kembali ke masa lalu untuk halang kematian Yi Seul,ayah dia menghalang. Ayah dia cakap peraturan terbesar time traveler is time traveler tak boleh ubah waktu kematian seseorang ataupun time travele tu akan mati atau hilang ingatan. Baek Ho bertegas nak kembali ke masa lalu.


and dia hilang ingatan selepas dia terlibat dalam eksiden.Dia tak kenal Yi Seul pun.

Well,you know, apa korang rasa kalau orang yang korang cinta tetiba cakap "awak siapa??" Patah hatiiii

Dia suruh Yi Seul pergi jauh-jauh sebab dia rasa sakit kepala dan perut setiap kali nampak Yi Seul. Dia rasa sakit hati sangat walaupun dia tak ingat Yi Seul. Waktu Yi Seul kahwin pun dia tak nak hadir. Tetiba ada satu video ditayangkan time perkhawinan tu. o_o


 Rupa dia iras-iras Greyson kan? hoho

Aku taknak cerita pasal apa yang terjadi akhirnya.


Aku tertarik dengan seseorang dalam drama ni.Ini first time aku nampak dia and hes so adorable. (hahahahahaha) Dia ialah..

Song Chan Wook hehe


ni Chan Wook dan Jin Joo. Hahaha. Sukanya. 

kepada yang belum tengok drama ni,aku recommend drama ni boleh? hoho




"Ham Yi Seul,SARANGHANDA!!"



Aku suka lagu dorang time kecil-kecil.

K,dannyeolkkaeyo :)




Kamsahamnida baca entri ini!^o^

0 000 tikus menggigit: