Pages

Download K-drama di dramacrazy.net

Aku nak kongsi sesuatu untuk entri kali ini. Before that, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua umat Islam hee..semua lembu sedih-sedih.haha,mereka dah berkorban untuk hari yang mulia dan bersejarah ini.Kita umat Islam bila lagi?aku bukan maksudkan pasal bunuh diri sendiri tapi korbankan diri fii sabilillah. :)

Okay..




Maybe dah ramai yang tahu cara ni tapi aku nak kongsi juga.

Sebelum ni, aku download drama Korea kat doramax264 and beberapa website yang lain. Semua drama yang aku download kat website tu takda subtitle. So,kenalah pasang subtitles manually kat darksmurfsub. Kesnya belum lagi kalau aku download drama korea yang baru.Terpaksalah tunggu subtitlenya keluar. Isk3x....


Tapi!!

kalau aku dah tak sabar sangat,aku tengok kat dramacrazy sebab dah ada subtitle sedia.Aku selalu minta drama kat kawan aku sebab kakak dia minat sangat Kdrama ni.Kakak dia download dari dramacrazy.Aku pun terfikir macammana caranya.


And finally I got the answer. Muahahahaahahaha


First thing,korang kenalah ada IDM or Internet Download Manager. Aku suka guna IDM sebab kalau download something,smooth ja perjalanan.hmm,aman..

Benda ni korang boleh download full crack kat Google.

Lepas dah download,korang kena setting tu benda supaya dia tak manage download yang lain.However,kalu korang dah suka guna IDM,takyah setting pun takpa. :)

Then,barulah buka dramacrazy. Klik drama yang korang nak download.

Lepas klik,tekan download kat IDM.Aku tengah download Ohlala Couple sekrang.Tunggu dulu iklan tu berlalu.Baru tekan button download.Tengok contoh kat bawah:




Lepas klik,IDM akan download drama tu dan save kat Download. 

Siap!

Ok.Sampai sini sahaja entri ini. Harap lepas ni,korang boleh enjoy tengok K drama dengan lebih aman. ecehehe..

Tataa!





Kamsahamnida baca entri ini!^o^

3 000 tikus menggigit:

ureshi said...

x kluar pun link tu... nk juga DL kt dramacrazy...

Anonymous said...

macam mana nak ubah setting? saya tak tahu mana butang download kat dramacrazy ni.. tolong ;(

Anonymous said...

tak boleh pun. IDM tu tak keluar kat dramacrazy.