Pages

Post terakhir



Besok aku pulang asrama lagi! aku tak suka keadaan ni! Aku still tak boleh terima esok adalah hari Ahad! ANDWAE!!! :'(

Aku tengok 8 drama Korea cuti 2 minggu ni.Tupun belom habis tengok lagi.
1.Me Too Flower
2.Shut Up Flower boy Band
3.Tree with deep roots
4.Fashion King
5.Rooftop Prince
6.Miss Ahjumma
7.Becoming A Billionaire
8.Love Rain

Sebab tengok benda ni,kerja rumah aku semua tak siap kecuali BM.Hahahaha hebat aku :P kau hado? aku nak buat review tapi banyak giloss drama aku tengok

Shut Up Flower Boy Band tu best! Mengisahkan 6 orang kawan tapi si Byung Hee tu mati kena langgar and i was so sad! menangis gilos macam orang hilang akal ptuii :P Heroinnya comel sangat macam rupa kak Heliza Helmi wateber. Sung Joon sangat cool,L Infinite kat sana sangat sanad sanad kiut tapi serius.Go Il tu cam rupa putera and 2 orang kawan sejati yang comel sesangat,Kyung Jong and Ha Jin.(Eye Candy). Watak jahat dia memang jahat.taklah jahat sangat actually. Dia cemburu sebab heroin suka kat Min Hyuk. :D 
Overall rating 4.5 / 5 bintang 

 
Me Too Flower ni aku rembat dari kawan aku.Aku tengok ni sebab ada Gi Kwang B2ST.Comelnya Gi Kwang jadi officer sana.Ingatkan dia hero rupanya bukan.tapi heronya hensem jugala haha
Cerita ni boleh tahan.bes jugaklah.. Cuma aku tak keluar air mata sangat walaupun cerita ni romance genre.However,ianya sangat romantik bila heroin tu peluk si hero lol
but bila heroin tu keluar perangai yang aku tak suka,pentingkan diri maybe ,no! bukan pentingkan diri.Heroin dia sangat ego padahal hero dia taklah begitu sangat.Comella jugak drama ni. :D 

overall rating 4/5 bintang 



Fashion King ni aku tengok sebab ada Shin Se Kyung.Seriously,dia comell!! Then ada Yuri SNSD haha aku suka aku suka! Yoo Ah In pun hensem and si Jae Hyuk yang hensem jadi jahat :P 
Walaupun sense fashion tu kurang,erm not bad.Cerita ni overall okay cuma aku frust dengan endingnya. Gantung weii! korang tengokla sendiri baru korang tau 

overall rating 4.5 / 5 bintang





First tengo iklan Miss Ahjumma kat One hari tu memangla excited tapi pastu hilang minat tengok sebab budak asrama la katakan... so,tak dapat tengok eps 1.aku memang tak suka tengok cerita kalau tak mula eps 1.tapi time cuti 2 minggu ni,aku tengok adik bongsu aku suka sangat tengok cerita ni walaupun dia baru ja 8 tahun.Im curious,apa yang seronok Miss Ahjumma ne? aku pun try tengok walaupun dah episod 30 berapa tu. andd..... memang best giloss
heroin dia frust sebab suami dia ceraikan dia and ubah penampilan.Dia lebih cantik dari dulu.First tu rambut dia keriting and gemuk tapi dia sangat cantik lepas frust tu. Suka sanad kat drama ni.adakah aku sempat tengok 97 eps cerita ni?? tak boleh bagi overall rating lagi sebab aku belum habis tengok.Aku tak donlod cerita ni,aku just ikuti kat One HD.


Inilah cerita first aku tengok yang guna time travel.Raja Chosun(Korea),lee Kak 300 tahun lalu dengan 3 tenteranya yang comel hahaha travel zaman moden sebab nak cari Permaisuri dorang yang kena bunuh yang dikatakan akan muncul pada zaman moden iaitu Hong Se na.Dorang jumpa  Lee kak menyamar jadi Tae Yong yang hilang.Korang bayangkan betapa sakainya dorang haha . Cerita ni best sangat!!! watak jahat cerita ni,Hong Se Na and si Tae Moo tu jahat sangat! Aku paling  benci Se Na time dia tipu dia anak Puan Jang.hughh,geram gilos. Paling comel time si heroin terhantar mesej luahan perasaan cinta dia kat si hero.Dia amik handphone Lee Kak then tanam dalam tanah.Sekor anjing jumpa handphone tu.Lee Kak perasan tu handphone dia then baca mesej tu. Aku pun macam monyet kegembiraan sebab sangat comel momen tu la! walaupun endind dia happy tapi aku tak puas hati jugak sebab aku nak Park Ha (Han Ji Min) tu dengan Lee Kak (Yuchun JYJ).memangla Taeyong tu serupa dengan Lee Kak tapi aku rindu tengok personaliti Lee Kak.Dia tetap panggil diri dia "Beta" dengan Park Ha walaupun dia ada pada zaman moden.:D Aku sangat suka drama ni!!!

Overall rating 5/5 bintang hehe


Lepas ni,aku nak tengok Queen In Hyun's man pulak!:D

lambatnya aku tidur hari ni.Tu jalah entri aku tuk hari ni. Aku nak balik penjara dohh! Adaka aku patut berpura-pura sakit? haha kidding. Asrama ,kau tunggu aku sana. Aku sayang kau! (seram)



Kerja rumah aku banyak tak siap lagi.Nasib baik surat tak rasmi tuk PM yang diwajibkan untuk 4 Sains aku dah siap.Kalau tak aku pun dah jadi giloss.



K lah,crush aku pun nak balik maktab. aku tak pernah jumpa dia lagi tahun ni. :'( Pogoshippoyeo . I really miss him 

 Annyeonghigaseyo :)




Kamsahamnida baca entri ini!^o^

0 000 tikus menggigit: