Pages

Bila aku mula minat Korea bagai



Gambar siapa tu? 


................................ :DD




Tu gambar 2PM tapi aku ambil yang lama punya.Zaman Jay Park still member 2PM.





Sebenarnya,I've no idea what to write about so aku pun buatla entri pasal kali pertama aku kenal segal benda pasal KOREA .







    Movie ni memang best,aku tak tipu.Aku tengok movie ni time aku darjah 4.Start situlah aku kenal korea dan aku mula setia menonton setiap drama Korea tapi , tapi aku tak kenal KPOP lagi.Bila baca EPOP magazine(majalah kpop),ada sesetengah orang tu dah mula minat KPOP time 2003,2004,2005,2006 and 2007.Baca ja,aku terfikir .. K-Pop ni dah lama bertapak kat Malaysia rupanya.Aku tak tahuu pun pasal tu. Aku suka tengok K-Drama ni sebab opkosh la pelakon-pelakon dia encem,kachak,cantik and comel.Romantik pula tu. Hahaha :D Itulah yang istimewanya K-Drama bagi aku.Pelakon-pelakon dia macam real.Menusuk ke ruang kalbu. Cewahh,ayat...
Betul kan? Seolah-olah diaorang memang betul-betul bercinta. That's my opinion la terhadap K-Drama ni.Tak tahula orang lain fikir camna.




   SO BEAST!! Inilah boyband pertama yang aku minat. Time 2010,ada sorang kawan aku yang memang hantu Korea.Balik-balik sorry sorry sorry sorry naega naega naega naega meonjeo dia tu.Kat dorm pun asyik-asyik gambar Super Junior tu.Super Junior ni group first yang aku kenal tapi aku tak minat.Aku minat Rustin Hieber , Selena Gomez,Demi,Swift,Cyrus and so on ja time tu.Aku tak layan K-Pop and lagu melayu?? I tak minat langsung *gediks konon(peh-lis). Bukannya aku tak mau sokong muzik tempatan tapi selera aku memang bukan tempatan punya. Cuba minat tapi tak boleh. whatever. Sesetengah lagu tempatan tu ada yang super duper mega extreme jiwang.Adoyy .. tak suka dohh!


   Time 2011,aku ditempatkan kat dorm 2.Senior aku yang juga roommate aku,Kak Maisarah yang merupakan peminat KPOP TEGAR. cehh. Dia selalu nyanyi lagu B2ST,Shock tu. Kekadang,bila dia menyanyi tu boleh terkeluar jeritan fanatik KPOP .Geng dia selalu lepak kat dorm aku,mulalah cerita pasal KPOP.Siap bawa lirik yang sudah diprint dari rumah untuk dinyanyikan bersama dengan diiringi jeritan Fanatik Kpop dorang tu. Lucu. Time tu,aku tertarik dengan lagu B2ST tu. Shock. Sampai rumah,aku terus search Shock - B2ST kat YouTube.Maka,terpampanglah muka Yoseob yang digelut oleh wayar-wayar elektrik.Hahaha,aku tak kenal Yoseob lagi time tu.Ketika itulah,aku start minat KPOP.Agak lambat untuk aku minat Kpop but who cares.. Rustin Hieber pun mula dipinggirkan.. Kesiann. XD Laptop pun penuh dengan lagu korea.Everything changed




K lah,off to bed.Kerja rumah aku belum siap.Gonna die. Buntu buntu buntu......


Bedebah Yang Pelik mengacau






















Kamsahamnida baca entri ini!^o^

0 000 tikus menggigit: