Pages

Apasal banyak sangat LIKERS orang ni?

Title kat atas tuh aku saja-saja ja buat. 

Tapi aku memang nak cakap pasal like -like ni.


Apa fungsi button 'like' ni? Soalan bodoh.Untuk LIKE laa ,engko nih !

Sepanjang berada di Facebook(ayat skema),aku perasan beberapa jenis manusia tentang button like tu.Paham tak ayat aku ? XD 

Maksud aku ,kenapa status seseorang itu banyak gila nak mampus LIKERS ha ? 


Mesti ada yang tertanya-tanya kenapa cam tu kan?

.....

1 - Pemilik status tu golongan retis-retis gitu .

   Ini memang dah common la kan ? Cuba tengok profile Bruno Mars(contoh) . Walaupun ada status yang maybe tak menarik , tapi likers tuh memang banyak.Dah nama peminat kan,segala benda pasal artis tu kesemuanya akan di'like' ! Aku pun ikut juga like , kipas susah mati yaw .



2 - Orang tu comey/cuns/kachak/hensem gilorh lorh !

 'Wooyoo, cun/hensem gila orang nih !!' Hati cair melihat gambar si girl/boy yang mencairkan maka tangan pun mulalah klik button 'LIKE' tu . Haa .... Ini pun sebab kenapa status someone tu banyak orang like .Selalunya, perempuan yang cuns selalu dapat 'Like' ni.Berbeza dengan lelaki. Biasalah,siapa tak suka akan kecantikan kan? ;)

                            Seohyun SNSD*bagi yang minat kpop tu,mesti kenal kan?;D

3 - Satautus*status orang tu memang layak di'like'! 

    Bila status hebat,cool ,sapa taknak like kan ? 

4 - "I like status you ,you like status i..Amacam?"

  Ini selalu terjadi. Tak heranlah kalau banyak likers sesuatu status tu.Dia like sesuatu status supaya status dia pun ada banyak likers. Even dia buat status yang buat menyampah,LIKERs tetap like supaya status dorang pun ada likers jugak . Betul kan? Hal ni pernah terjadi kat aku. Aku pelik ,semua status aku di'like' oleh seseorang tapi aku tak like status dia sehinggalah satu hari ni,dia chat dengan aku minta like status dia. -_- 



Okayla ,tu ja entri aku hari ni .


Korang pun nak LIKERs banyak kah? :D

                                              LEE JANG WOO
                                













Kamsahamnida baca entri ini!^o^

#Day 7 - 10 important people

Assalamualaikum ~

Kesian blog aku ,tak berteman selama 4 hari .

Meneruskan blog challenge dengan perasaan sedikit stres menghadapi hari keluarnya result PMR . :} 


10 important people .

  1. Abah
  2. Ummi
  3. Abang Umar (time ni,ummi aku tetiba datang ke bilik aku tanya result PMR ada suda ka.Aigoo)
  4. Adik beradik aku 
  5. Intan
  6. Atul 
  7. Nanang
  8. Mr bintang
  9. Nenek
  10. Datuk

 Itulah orang-orang yang penting dalam hidup aku. Okay , aku nak buat satu lagi entry merapu.


Kamsahamnida baca entri ini!^o^

#1 Wordless Wenesday



Besok ,result PMR keluar . Uyu.. Stres juga . Bila aku dah dapat result besok,aku akan buat entri kat blog ni. Tak kira la buruk ka bagus. Just accept what is given .

Kamsahamnida baca entri ini!^o^