Pages

Stresnya !

      wahaha ! geram..geram.. Aku mau ngabar laa .. Hari Selasa tu , kami ada kelas English .. Miss Phatima Ria (cg BI aku) suruh kami buat analisis tentang novel Robinson Crusoe . Dia pinjamkan kami so masing -masing ada novel tu memandangkan novel itu no longer in use tahun ini . Aku buat analisis hingga bab 19 iaitu 'I build my boat' . Tak silap itulah tajuknya .. tiba-tiba time's up ! hehe.. tiba masa untuk pulangkan semula buku tu .. tapi Miss kata "never mind!you don't need to gimme back the books because I won't be around tomorrow . So,you all have to continue your work.okay?Bring back the book on Thursday..." Entah kenapa , aku rasa tak sedap hati waktu tu .. ahh ! pedulilah . Balik ja dari sekolah ,solat,masuk asrama,terus baring kat katil,TIDUR.
      Keesokkan harinya , seperti biasa aku pergi sekolah pada jam 6.30..Lambat keluar dari asrama , nasib baik pengawas yang bertugas tak tulis nama aku..kah3..Waktu kelas BI , ya .. Miss tak masuk.Kami semua sambung kerja yang beliau bagi tu . Check beg , ha ?!! eh ? mana buku tu ? hmm..ni mesti kes lupa bawa..takpalah,nanti ja buat kat asrama .. Haha..balik pergi asrama , aku pun cari buku itu dalam almari..OH TIDAKK !! mana buku tu ?? aku cuba imbas kembali ingatan aku .. argh ! aku lupa ! Tertinggal kat sekolah ?? impossiblelah! aku rasa aku dah bawa .. Ya Allah ....... mana benda tu .. aku cuba selongkar isi almari aku . Hish!! tak jumpa .. Tenangkan hati .. ingat balik Nadia .. huahuahua..tak ingat juga..ha ! Mungkin si Intan terambil ..
    Malamnya , aku tanya Intan . Dia kata dia pun tak tahu kalau dia terambil ke tak . Aku pun minta dia periksa .. Esoknya , aku hampir menangis bila Intan cakap novel tu takda kat dia .. aku bingung .. stress.. mana buku tu aku letak ?? aku cuba cari kat semua tempat yang aku pernah pergi time hari Selasa tu tapi masih juga tak jumpa .. Takkan kena curi . Pinjam ? mungkin .. tapi siapa ? *menghela nafas yang panjang
Aku mau cakap apa dengan Miss ni ? huh!! aku kena teruskan mencari tapi di mana lagi ?? dah lah , stress aku bertambah lagi .. minggu depan ada Excel II lagi tu .. Sabar..sabar ... kena usaha dulu..baru tawakkal.. sedihnya ..



Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Mr.Simple ! lagu baru Super Junior dah keluar !

OMG !! haha .. Super Junior dah keluarkan music video mereka yang baru laa !! hari tu , aku sempat tengok video teaser Mr Simple tu ja .. ingatkan lama lagi nak keluar tapi 3 ogos tu dah ada . Suka :3 ! tengok rupa Kyuhyun tu .. <3 . k , enjoy the video yah ! aku nak pergi mandi kejap .


Kamsahamnida baca entri ini!^o^