Pages

8 benda yang tercantik di dunia

Korang nak tau tak apa benda2 tu ? haa ... pegang biji mata , turunkan ke bawah ... hehe .
1.Mata tercantik di dunia,Afghanistan


2.kuda tercantik di dunia,Arabian
3.Kota tercantik di dunia,Vancouver,Canada(kota impian aku)





4.Air terjun tercantik di dunia.cuba teka apa nama air terjun ni..
ni lah air terjun Niagara,U.S & Canada




5.Jambatan Tercantik di dunia,Japan


6.Rumah tercantik di dunia,Barcelona Spain,pemiliknya Ronaldinho

7.Tanaman tercantik di dunia





8.Budak kecil tercantik di dunia,Fatima dari Morocco


k,nak p masak dulu !wasalam

dididella:DD



Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Tutorial letak favicon


Salam comel semua ! huhu . hari ini Nadia balik hostel lagi . Penyakit malas kembali menyerang ! apapun , nadia nak buat satu tutorial hari ini iaitu favicon . oke , cuba tengok kat bahagian atas blog nadia . kat sebelah tajuk tu ... nampak icon love kecil2  tu ? haa . tu la namanya FAVICON .

first step , korang pergi Dashboard->Design->Edit HTML->Tick expand widget html

korang cari kod ne .

</head>

pastu copy kod kat bawah ne


<link href='URL GAMBAR' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

<link href='URL GAMBAR' rel='icon' type='image/x-icon'/>

Paste kat bahagian ATAS </head> tadi tu , k ..

URL gambar tu korang boleh cari kat photobucket atau kat Glitter Graphics

korang boleh tengok contoh kat blog kak Nur Iman  .

k , gotta go ! selamat mencuba oke ! tataa .



Kamsahamnida baca entri ini!^o^