Pages

4 kebiasaan dan hobi yang aneh-aneh

1.Pura-pura mati-

Chuck Lamb 47 tahun,yang sering disebut dengan orang mati mungkin mempunyai hobi paling aneh iaitu : pura-pura mati. Tidak cukup sampai disitu, dia juga merakam semua adengan kematiannya dalam bentuk foto dan video dan di'upload di websitenya sejak tahun 2005.Kerana hobi anehnya ini website miliknya dikunjungi oleh 32 juta orang dan menarik perhatian media TV untuk mengundangnya.


2.Setubuhi Mayat-

Carl Tanzler semasa hidupnya telah menderita penyakit aneh iaitu menyukai dan bercinta dengan Mayat.Lelaki kelahiran Jerman ini adalah seorang Radiolog RS Marinir di Amerika Syarikat.Hebatnya kes ini baru terbongkar setelah 7 tahun.Masa kes ini terbongkar,Carl sempat ditahan namun dilepaskan.3.Memanjangkan Rambut-

Rambut adalah mahkota wanita.berbagai cara dilakukan pada rambut kaum hawa tersebut agar tampak indah dan menjadi kebanggaan tersendiri bagi pemiliknya.termasuk diantaranya adalah memanjangkan rambutnya.

Bila panjang tentu tampak indah, namun apa jadinya bila panjangnya mencapai 37 kaki malah tampak mengerikan.bahkan hal ini dilakukan oleh satu keluarga besar. mereka adalah 7 sutherland bersaudara.
4.mencuri pakaian dalam wanita-

Obsesi terhadap seluar dalam perempuan terbongkar ketika polis menemukan ratusan seluar dalam di almarinya,milik seorang lelaki berusia 39 tahun, polis menemukan Sekitar 400 seluar dalam,Setelah diselidiki,ternyata seluruh pakaian dalam tersebut merupakan hasil curian dari kawasan tempat tinggalnya.Lelaki tersebut tidak memiliki seluar dalam sendiri,tetapi menggunakan seluar dalam curiannya untuk dipakai sehari-hari.Dia juga mengaku dirinya telah melakukan hobi anehnya tersebut sejak masa sekolah.


Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Eskalator terpendek di dunia

Eskalator terpendik di dunia ada di sebuah pusat membeli belah di Jepun,Kawasaki More Department Store.

Eskalator ini mempunyai ketinggian hanya 834 mm dan hanya mempunyai 5 anak tangga saja.

Sampai sekarang masih menjadi pertanyaan untuk apa dibuat eskalator seperti ini, apakah untuk membantu orang yang tidak mampu berjalan?
Masalahnya lagi, eskalator ini untuk turun dan bukan naik serta sebenarnya juga sudah ada tangga di sebelahnya.Yang pasti, eskalator ini akan membazirkan bekalan elektrik di mall itu.

Eskalator ini juga sudah masuk “Guinness Book of Records” sebagai eskalator terpendik di dunia.Mungkin lebih tepatnya sebagai “eskalator yang paling tidak berguna”.


P/s baek takyah guna eskalator kalau macam thu !

copypaste sepenuhnya:SINI

Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Hospital Hello Kitty

Duh . Hospital Hello Kitty ? aku nak , aku nak ! Comelnya hospital ni . Hospital ini merupakan hospital pertama di dunia yang bertemakan hello kitty  . Kalau kak Nana Banana nampak hospital ni , i wonder rupa kakak tu camna .

Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Kota Anjing

Hahaha . Lawaknya! anjing pun ada kota juga ? terbayang di minda bagaimana wujudnya kedai anjing,restoran anjing . adoyy ! kota tu hanya ada 1600 anjing dan 200 kucing . oke , kucing dan anjing boleh tinggal bersama rupanya . so , permusuhan anjing dan kucing takda la k . haha ! jk . Kota anjing ni satu-satunya kota anjing di dunia tapi wang subsidi setiap bulan yang diberi oleh pihak berkuasa kat sana tak mencukupi . oh , kesiannya haiwan2 itu !

Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Air terjun coklat ?

Banyak info yang Nadia dapat ketika walking kat  blog yanie tadi . Salah satunya , AIR TERJUN COKLAT . haha , lawak weh . Teringat kat movie Charlie in the chocolate factory . Bila tengok movie tu , haish ! Bes weyh kalau Nadia jadi si Willy Wonka tu . Setiap hari menghadap coklat . (haku betul2 nak picit muka orang kerdil tu!) muakaka !Air terjun coklat tu terletak kat Las Vegas , ada 2100 pound coklat , susu , dan coklat putih .

Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Tutorial centerkan header

Assalamualaikum .
Annahangsaeyo ! hehe . pernah tak terjadi header korang senget ke kiri atau ke kanan ? Header yang tak center ? Oke , meh saya tunjukkan cara nak centerkan header .

Pergi design-> edit html
Cari code ini  -> #outer-wrapper
 Guna Ctrl + f untuk cari kod di atas .

Bawah kod tu ada perkataan width . tul tak ? eg.

#outer-wrapper {
background:#FFFFFF;
width: 1000px;
 
 Maksudnya,width outer wrapper nadia 1000px . Korang ubahlah ikut kesesuaian blog korang . Kalau nak ikut width blog nadia pun boleh .

Pastu cari kod ne -> #header-wrapper
kat bawah kod tu ada width jugak,sama macam #outer-wrapper tuh .
 
Korang kena pastikan width header-wrapper tu sama dengan width outer-wrapper ,oke ? ;DD
Setakat itu sahaja . Terimas ! :))

p/s kekadang ada blog yang headernya dah sedia center , takya diubah kay !Kamsahamnida baca entri ini!^o^