Pages

8 benda yang tercantik di dunia

Korang nak tau tak apa benda2 tu ? haa ... pegang biji mata , turunkan ke bawah ... hehe .
1.Mata tercantik di dunia,Afghanistan


2.kuda tercantik di dunia,Arabian
3.Kota tercantik di dunia,Vancouver,Canada(kota impian aku)





4.Air terjun tercantik di dunia.cuba teka apa nama air terjun ni..
ni lah air terjun Niagara,U.S & Canada




5.Jambatan Tercantik di dunia,Japan


6.Rumah tercantik di dunia,Barcelona Spain,pemiliknya Ronaldinho

7.Tanaman tercantik di dunia





8.Budak kecil tercantik di dunia,Fatima dari Morocco


k,nak p masak dulu !wasalam

dididella:DD



Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Tutorial letak favicon


Salam comel semua ! huhu . hari ini Nadia balik hostel lagi . Penyakit malas kembali menyerang ! apapun , nadia nak buat satu tutorial hari ini iaitu favicon . oke , cuba tengok kat bahagian atas blog nadia . kat sebelah tajuk tu ... nampak icon love kecil2  tu ? haa . tu la namanya FAVICON .

first step , korang pergi Dashboard->Design->Edit HTML->Tick expand widget html

korang cari kod ne .

</head>

pastu copy kod kat bawah ne


<link href='URL GAMBAR' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

<link href='URL GAMBAR' rel='icon' type='image/x-icon'/>

Paste kat bahagian ATAS </head> tadi tu , k ..

URL gambar tu korang boleh cari kat photobucket atau kat Glitter Graphics

korang boleh tengok contoh kat blog kak Nur Iman  .

k , gotta go ! selamat mencuba oke ! tataa .



Kamsahamnida baca entri ini!^o^

TIDAK !

Tadi , Nadia facebookwalking kat fan page gi kwang . Ahli B2ST tu , my favourite korean band . Sedang aku tersenyum-senyum melihat gelagat2 lucu ahli B2ST , tetiba mata aku tertangkap sesuatu ! *sori,nadia malas nak print screen ! a aces(nama untuk peminat gi kwang) ada post kat wall yang berbunyi cam ni :

"I like you,Gi Kwang .and I hope you and Hyosung really couple,,,I'm so like you and Hyo sung .blablabla........"

Ha ?!! Gi Kwang dengan Hyo sung ?! aku memang betul2 terkejut . Kalau laa crita ni  btol...sob sob sob ..




And Im just like ...
 






Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Comel kan??

 Korang rasa umur orang kat atas ni brapa ? oke , nama dia Mohamad Irfan.Tinggi dia just 77 cm dengan berat 10 kg . Berasal dari Garut,13 November 1989.Dilahirkan normal tapi pertumbuhan tulang beliau tidak
berkembang sejak umur beliau 1 tahun . kesian ..

Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Ciri2 orang yang senang digigit nyamuk

wah ! Dr Nadia mengomel lagi . Pesakit-pesakit yang datang ke klinik Dr Nadia kali ini akan diberi ceramah tentang ciri-ciri.........uh ! tengok tajuk kat atas tu lah . huuu..

1-Memiliki kolestrol dan steroid yang tinggi
Nyamuk sering gigit orang ada kolestrol dan steroid yang tinggi.Umumnya,nyamuk tu ikut je orang yang ada kolestrol tinggi.

2-Orang yang banyak mengeluarkan karbon dioksida
Korang tau tak ,nyamuk suka sangat kat karbon dioksida yang dikeluarkan oleh tubuh ?

3-Ibu hamil
Kenapa?sebab nafas ibu hamil mempunyai kadar karbon dioksida yang tinggi .

4-Orang dengan golongan darah tertentu
Jenis darah yang berbeza megeluarkan bau yang berbeza juga.Ada yang buat nyamuk suka dan ada yang tidak.Misalnya,golongan darah O memiliki bau tinggi dalam cairan dalam tubuhnya so mudahlaa nyamuk detect dia.

5-Orang yang kulit lembut

sebab?sebab jarum nyamuk tu mudah tembus ke dalam daging.

6-Orang yang sedang berakitiviti di luar rumah dll.

kat luar tu banyak nyamuk,masuklaa rumah.Nyamuk ni umumnya dia cari objek yang bergerak.

TAMAT


orang yang perasan dia doktor,

Nur Nadiah aka Dr Nadia


Kamsahamnida baca entri ini!^o^

7 alasan kenapa remaja ingin mempunyai kekasih

Korang nak tahu kenapa remaja sentiasa ingin mempunyai girlfriend atau boyfriend ? sebab-sebabnya di bawah :) (eh ! senyum sekit !)

1 . Untuk membuktikan ada yang nak kat dia .

well,kalau ada hubby/honey tu menandakan ada yang nak laa tu . tul tak ?

2 . Untuk membuktikan dia itu normal

3 . Untuk motivasi belajar (huh?what the hell is this? joking .)

yalah kan ?walaupun jarang,tapi saya selalu dengar macam tu .bila tengok si dia , semangat belajar makin tinggi . MOTIVASI BELAJAR :)

4 . Ikut trend

ewah ! trend ya ber'cinta'ing ne ? mesti ada yang macam tu kan ? supaya tak ketinggalan zaman . nak si dia jadi subjek kat wall facebook ke ?

5 . Supaya tidak sunyi

6 . Untuk membuktikan yang dia tu cantik/hensem

menurut hasil kajian Dr Nadia , kalau ada yang mencintai beerti dia tu ada rupa . huhu .

7 . untuk menunjukkan yang dia sudah mengenal CINTA

tu adalah 7 alasan kenapa remaja ingin mempunyai kekasih . Mungkin ada sebab lain remaja ingin ada kekasih . well , kalau korang remaja ,mana satu alasan korang nak guna ? hehe !


p/s aku suka dengan lagu What the Hell-Avril lavinge(jangan tengok video tau,tak baik untuk mata dan hati..hihi)






Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Kucing terpanjang di dunia

Bismillah..


Annyeonghasaeyo semua ! korang suka kucing tak ? sapa suka angkat bulu idong !(camna laa nak angkat bulu idong tu,sapa dapat gue tabik la sama lu) hehe . Nak ceta sekit ni . Korang nak dengar sal KUCING TERPANJANG DI DUNIA ? oke , kucing ne di'claim' sebagai kucing terpanjang di dunia sal pada usia 18 bulan,panjang dia mencapai 43 cm . Kucing Savannah (waa . comelnya nama) adalah kucing jenis persilangan antara kucing African serval dan kucing domestik atau kucing yang normal . Harga kucing ni mahal ,US $ 4rb- US $ 10rb .mahal kan ? gila wey ! korang nak tengok gambar kucing tu ? boleh jaa . Korang tengok kat bawah ni . Mesti anggapan korang yang kucing ni cam rupa cheetah ..





Kamsahamnida baca entri ini!^o^

4 kebiasaan dan hobi yang aneh-aneh

1.Pura-pura mati-

Chuck Lamb 47 tahun,yang sering disebut dengan orang mati mungkin mempunyai hobi paling aneh iaitu : pura-pura mati. Tidak cukup sampai disitu, dia juga merakam semua adengan kematiannya dalam bentuk foto dan video dan di'upload di websitenya sejak tahun 2005.Kerana hobi anehnya ini website miliknya dikunjungi oleh 32 juta orang dan menarik perhatian media TV untuk mengundangnya.


2.Setubuhi Mayat-

Carl Tanzler semasa hidupnya telah menderita penyakit aneh iaitu menyukai dan bercinta dengan Mayat.Lelaki kelahiran Jerman ini adalah seorang Radiolog RS Marinir di Amerika Syarikat.Hebatnya kes ini baru terbongkar setelah 7 tahun.Masa kes ini terbongkar,Carl sempat ditahan namun dilepaskan.



3.Memanjangkan Rambut-

Rambut adalah mahkota wanita.berbagai cara dilakukan pada rambut kaum hawa tersebut agar tampak indah dan menjadi kebanggaan tersendiri bagi pemiliknya.termasuk diantaranya adalah memanjangkan rambutnya.

Bila panjang tentu tampak indah, namun apa jadinya bila panjangnya mencapai 37 kaki malah tampak mengerikan.bahkan hal ini dilakukan oleh satu keluarga besar. mereka adalah 7 sutherland bersaudara.




4.mencuri pakaian dalam wanita-

Obsesi terhadap seluar dalam perempuan terbongkar ketika polis menemukan ratusan seluar dalam di almarinya,milik seorang lelaki berusia 39 tahun, polis menemukan Sekitar 400 seluar dalam,Setelah diselidiki,ternyata seluruh pakaian dalam tersebut merupakan hasil curian dari kawasan tempat tinggalnya.Lelaki tersebut tidak memiliki seluar dalam sendiri,tetapi menggunakan seluar dalam curiannya untuk dipakai sehari-hari.Dia juga mengaku dirinya telah melakukan hobi anehnya tersebut sejak masa sekolah.


Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Eskalator terpendek di dunia

Eskalator terpendik di dunia ada di sebuah pusat membeli belah di Jepun,Kawasaki More Department Store.

Eskalator ini mempunyai ketinggian hanya 834 mm dan hanya mempunyai 5 anak tangga saja.

Sampai sekarang masih menjadi pertanyaan untuk apa dibuat eskalator seperti ini, apakah untuk membantu orang yang tidak mampu berjalan?
Masalahnya lagi, eskalator ini untuk turun dan bukan naik serta sebenarnya juga sudah ada tangga di sebelahnya.Yang pasti, eskalator ini akan membazirkan bekalan elektrik di mall itu.

Eskalator ini juga sudah masuk “Guinness Book of Records” sebagai eskalator terpendik di dunia.Mungkin lebih tepatnya sebagai “eskalator yang paling tidak berguna”.


P/s baek takyah guna eskalator kalau macam thu !

copypaste sepenuhnya:SINI

Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Hospital Hello Kitty

Duh . Hospital Hello Kitty ? aku nak , aku nak ! Comelnya hospital ni . Hospital ini merupakan hospital pertama di dunia yang bertemakan hello kitty  . Kalau kak Nana Banana nampak hospital ni , i wonder rupa kakak tu camna .





Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Kota Anjing

Hahaha . Lawaknya! anjing pun ada kota juga ? terbayang di minda bagaimana wujudnya kedai anjing,restoran anjing . adoyy ! kota tu hanya ada 1600 anjing dan 200 kucing . oke , kucing dan anjing boleh tinggal bersama rupanya . so , permusuhan anjing dan kucing takda la k . haha ! jk . Kota anjing ni satu-satunya kota anjing di dunia tapi wang subsidi setiap bulan yang diberi oleh pihak berkuasa kat sana tak mencukupi . oh , kesiannya haiwan2 itu !





Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Air terjun coklat ?

Banyak info yang Nadia dapat ketika walking kat  blog yanie tadi . Salah satunya , AIR TERJUN COKLAT . haha , lawak weh . Teringat kat movie Charlie in the chocolate factory . Bila tengok movie tu , haish ! Bes weyh kalau Nadia jadi si Willy Wonka tu . Setiap hari menghadap coklat . (haku betul2 nak picit muka orang kerdil tu!) muakaka !Air terjun coklat tu terletak kat Las Vegas , ada 2100 pound coklat , susu , dan coklat putih .

Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Tutorial centerkan header





Assalamualaikum .
Annahangsaeyo ! hehe . pernah tak terjadi header korang senget ke kiri atau ke kanan ? Header yang tak center ? Oke , meh saya tunjukkan cara nak centerkan header .

Pergi design-> edit html
Cari code ini  -> #outer-wrapper
 Guna Ctrl + f untuk cari kod di atas .

Bawah kod tu ada perkataan width . tul tak ? eg.

#outer-wrapper {
background:#FFFFFF;
width: 1000px;
 
 Maksudnya,width outer wrapper nadia 1000px . Korang ubahlah ikut kesesuaian blog korang . Kalau nak ikut width blog nadia pun boleh .

Pastu cari kod ne -> #header-wrapper
kat bawah kod tu ada width jugak,sama macam #outer-wrapper tuh .
 
Korang kena pastikan width header-wrapper tu sama dengan width outer-wrapper ,oke ? ;DD
Setakat itu sahaja . Terimas ! :))

p/s kekadang ada blog yang headernya dah sedia center , takya diubah kay !



Kamsahamnida baca entri ini!^o^

ayah..

Mungkin ibu lbh kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tp tahukah kita, sebenar nya ayah lah yg mengingatkan ibu utk menelefon kita?   

Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tp tahukah kita bhw sebaik saja ayah pulang bekerja dgn wajah yg letih ayahlah slalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian ?   

Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jgn minum ais!".Tp tahukah kamu bahwa ayah sangat risau.??   

Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dgn tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bhw ayah hanya ingin menjaga kita? Krn bagi ayah, kita adlh sesuatu yg sangat berharga.   

Saat kita sudah d percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kpercayaan nya...Maka ayah lah yg setia menunggu kita di ruang tamu dgn rasa sangat risau..   

Setelah kita dewasa,ayah telah mghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar.. Di saat kita memerlukan ini-itu, utk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi.tanpa menolak, beliau memenuhinya..

Saat kamu berjaya..Ayah adlh org pertama yg berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dngan bangga..   

Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..

Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya..ayahpun tersenyum bahagia.. 

Apa kita tahu,bhw ayah sempat pergi ke belakang dan menangis? Ayah menangis krn ayah sangat bahagia..

Dan diapun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..   Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita brsma cucu-cucunya yg sesekali dtg utk menjenguk..

Dengan rambut yg memutih dan badan yg tak lagi kuat untuk menjaga kita..   (sebarkan jika kita sayang kepada ayah kita)   

Ɩ♥ѵӗ U ayah
 copy paste sepenuhnya:akh wan zainuddin
 
 

Kamsahamnida baca entri ini!^o^