Pages

Perasan tak?


Perasan tak lagu blog saya dah bertukar from kiss the rain kpd nasyid?hehe..sebenarnya,tajuk lagu tu "selamat hari lahir"-Saujana..Tau tak napa mst lagu tu,tak lagu laen?sebab sahabat saya,Saidatul Naziah akan menyambut hari lahirnya yg ke 15 pd 02 mei ne!!yeay!!!!Saya nak wish awal..Sanah Helwah,sahabat!Lagu ini khas kutujukan buatmu..


Awan Berarak Ceria
Tiada Titisan Hujan
Pohon Melambai
Tanda Sokongan

Kususuri Perjalanan
Bertemankan Senyuman
Di Hari Lahirmu
Sahabatku

Dedaun Berguguran
Membuktikan Kedewasaan
Walau Tanpa Madah Dan Hadiah
Namun Cukup Bagiku
Sekadar Ucapan

Selamat Hari Lahir
Iringi Doa Kuhulur
Bersyukur KepadaNya
Atas Nikmat Usia

Sahabatku
Usia Yang Tuhan Kurniakan Ini
Dihasilah Ia Dengan Amalan Yang Murni
Semoga Ia Menjadi Temanmu Di Akhirat Nanti
Selamat Hari Lahir

Usiamu Ibarat Mutiara
Tiada Berganti Lagi
Hiaskan Iman Bersulam Taqwa
Agar Sempat Mengucup
Haruman Syurgawi



Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Nak post sekit!Last post sebelum pulang hostel.









Kamsahamnida baca entri ini!^o^

My favourite Korean band



* Kumpulan B2ST aka BEAST
I like their songs!!sukaaa sangatt.......pastu mereka cute sangat!hahah...cute tak?
Sila jangan cakap mereka tak cute.
 Ini Yoseob,21.the blonde hair,comel!
 ni lak Gi Kwang
 
 Sejak bila si Jun Hyung jadi Mickey ni?korang rasa mna yg lbih comel?Jun hyung or Mickey?mine is Jun Hyung.
Du Jun.the leader.
                                                                     Dong Woon!
                                                                hyun seung...^_^






Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Back again!

Assalamualaikummmmm......hehe.Hari ini,saya balik rumah.air tiada di asrama dan tentulah kalau kejadian TIADA AIR ni,satu perkataan yang ingin dan sangat ingin didengari daripada mulut ketua warden SMKA Tun Said is PULANG.Haha....


Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Secebis Warkah daripada saya

Betapa aku kagum dengan peribadimu,perwatakanmu,
perkataanmu,sikapmu,imanmu.  
cukup untuk membuat setiap hawa terpesona.
Engkau telah berjaya mencuri hati ini 
yang tidak pernah ku berikan kepada
insan bergelar adam selain rasulullah,ayah dan abang.
Sebenarnya,
aku tidak ingin perasaan  sebegini muncul
aku tahu
cinta Allah tidak mengecewakan
Adam,
baru-baru ini,
aku terdengar khabar angin bahawa
engkau telah jatuh hati dengan sekuntum bunga
sekuntum wardah yang jauh lebih solehah
dan pertama kalinya air mataku jatuh 
kerana seorang rijal,syabab agama yang aku kagumi
mungkin Allah berikan aku petunjuk
agar melupakan engkau
mungkin aku perlu kembalikan cinta ini 
kepada Pemilik cinta
Oleh itu,
selamat tinggal wahai tetamu cintaku!
Cinta ini hanya akan kuberikan untuk Dia.









                                                 




Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Menghitung hari

Aku sekarang ne menghitung hari.Tinggal 6 bulan sja lagi aku akan menghadapi PMR.Sudah tentu aku ingin mendapat yang terbaik,9A tetapi hati ini kurang yakin dan percaya terhadap diri.Apatah lagi dalam subjek Geografi dan Sejarah.Aku hanya ingin melihat senyuman ummi dan abah ketika result kuar.Bukan wajah yang terhapusnya senyuman dan pandangan mata yang mengecewakan.Aku tidak ingin mengecawakan ummi dan abah buat kedua kalinya.Aku masih ingat ketika result UPSR keluar tym 2008.Aku tidak dapat mencapai target aku,5A and just got 3A 2B.Perasaan sedih ketika itu,hanya Allah yang tahu.Aku tidak dapat menggembirakan kedua ibu bapa aku seperti yang berjaya dilakukan oleh abang dengan mendapat 8A dalam PMR.Dan tahun ini,giliran aku untuk mengalahkan result abang itu!



Kamsahamnida baca entri ini!^o^


Today,I'll back to my second home..the hostel!I do hate to go back...no like at all!tetapi perjuangan jihadku harus diteruskan demi mencapai cita-cita..friends,I gotta go.

Kamsahamnida baca entri ini!^o^

Mengelamun=,^

Td,my granny datang rumah.so,saya pun buat teh untuk beliau..Time tu,saya menyanyi lagu si "Mahar cinta".Saya teringat seseorang..sedar x sedar,1/2 cawan itu dipenuhi gula.haish..nasib baik air panas belum dituang..cepatnya aku terleka..walaupun yang aku nyanyikan itu nasyid tp ia bertemakan cinta.cukup untuk mengundang zina hati.Bijak sungguh si syaitan memainkan langkah!

                                    
                                                                          

Kamsahamnida baca entri ini!^o^

My ujian setara result

 Yeay!aku di rumah uda sekarang ne!tp ahad ni balik jugak..dan aku suda dapat full result ujian setara baru-baru ne..ahahaha,bidak tul result saya ne!

BM    74%   B
BI      71%    B
M3    62%    C
PI      80%    B
SNS  63%    C
BAK  92%   A
SEJ    72%   B
GEO  65%   C
KHB  63%   C

= 1A 4B 4C


I hope that I'll do my very best on next exam.=.=



Kamsahamnida baca entri ini!^o^